Guldpris

Högt guldpris ger pantbanker bra år

Kategori: Allmänt

Guldet boom av den tyska pantbank i år kom fler kunder och antal rekord. Den 200 pantbank betala sina kunder en högre lånebeloppet med 7,5 procent jämfört med samma period förra året, säger föreningens VD Wolfgang Schedl på grundval av de tre första kvartalen. "För pantlåneinrättningar drivs mycket framgångsrikt under 2011." Även antalet kunder ökade ytterligare, med hans egna ord - och detta trots den goda ekonomiska situationen och den extremt låga arbetslösheten.

2010, cirka 200 tyska pantbank hade räknat en miljon kunder som fått lån med en volym av 580 miljoner euro för sina värdesaker. I nio fall av tio de löste sin insättning tillbaka senare.

Guldpris i år hjälpt branschen stark: Han hoppade över året på nästan $ 1400 i höjder nådde aldrig. En kort tid han överträffat märket på $ 1900, står han för närvarande på runt $ 1600. "Om uppgången i guldpriset, får kunden ett högre lån - som gör ett hypotekslån, naturligtvis, mer attraktiva", sa Schedl. För närvarande belastade kommer därför främst smycken.
Hypoteksutlåningen transaktioner är strikt reglerad i Tyskland: Om en kund har ett värdefullt objekt på bordet, är det pantbanken pengar - ett genomsnitt på € 350 per insättning, som föreningen säger. Low-telefoner är lånade för tio euro, några samlingar, konstföremål och bilar för många tiotusentals euro. Den pantbank måste, enligt lag högst en procent ränta per månad plus ytterligare avgifter för att ta. Löser inte kunden från sitt löfte, kommer det efter fyra månader i auktionen.