Guldpris

Guldpriser: fem anledningar till att guld kommer att explodera

Kategori: Allmänt

 Guldpris går tillbaka från de högsta i dag efter att ha berört den högsta nivån på mer än sju år. Guldpriset nådde en topp på 1 779 $ igår när investerare började diversifiera sina satsningar. Fem viktiga faktorer kommer sannolikt att höja guldpriserna högre de kommande dagarna.

Investerare är till stor del riskaverska på grund av hoten om coronavirus andra vågen. Nya fall har börjat växa. Det förväntades att det skulle finnas någon spik i koronavirusfall då ekonomier började öppna igen. Men det som inte prissattes var att situationen började komma ur kontroll precis som i Texas. Nya fall har ökat med 4,5% och sjukhusen ligger nära sin fulla kapacitet.

Australien har rapporterat sin största en-dags spik i coronavirusfall på nästan två månader, och detta har lyft larmklockor för en eventuell andra våg.
Storbritannien har meddelat återöppningen av sina pubar och restauranger, och resebegränsningarna kommer sannolikt att lättas bort från nästa månad. Kom ihåg att Storbritannien var ett av de värsta länderna när det gäller att hantera Covid-19-krisen, och det har den tredje största olycksfallsnivån på grund av coronavirus. Om lämpliga åtgärder inte vidtas och respekteras kommer vi förmodligen se en annan coronavirusvåg komma till Storbritannien.

Naturligtvis kan positiva nyheter om Coronavirus-vaccinet eller framgång med att lugna ner protesterna och skydda den globala ekonomin mot skador hålla guldpriserna i schack, och det kan stoppa den kraftiga uppgång som jag förväntar mig.