Guldpris

BaFin går efter misstänkt guldprismanipulation

Kategori: Allmänt

Den tyska finansinspektionen BaFin undersöker en tidningsartikel att om missbruk drevs med insiderkunskap inom metallhandeln. " BaFin Erfarna Libor och Euribor utöver andra benchmark processer såsom guld -och silverprisetfix av enskilda banker , " citerade " Wall Street Journal Germany " på tisdagen en regeringstalesman. Undersökningarna var mat.

Enligt rapporten , har tillsynsmyndigheterna i USA och Storbritannien inledde utredningar . Dessa var riktade mot en handfull europeiska banker , däribland den tyska banken .
Dessa banker ställa priser för guld och silver bestäms varje dag i London . När Gold Fastställande av brittiska Barclays , Bank of Nova Scotia och Société Générale är bredvid den största tyska banken där. Den tyska banken är också involverad i att bestämma priset på silver - tillsammans med HSBC och Bank of Nova Scotia . Den tyska banken avböjt att kommentera rapporten på begäran från SPIEGEL ONLINE .

Det kreditinstitut med huvudkontor i Frankfurt är en av ett dussin hus pengar , bestäms mot den redan skandalen räntemanipulation. Återförsäljare påstås ha påverkat interbankräntornaliksom Libor och Euribor till förmån för dem som ska borstas handel vinster .

Handel med ädelmetaller är särskilt transparent , eftersom inte alla jobb hanteras på terminsmarknaderna . I guld kontantmarknaden mellan handelspartner handlas direkt ( över disk ) . Detta innebär att det inte finns någon central datakälla för det pris som den byter ägare . Det är annorlunda med guldterminer , de handlas på börser . " Spotguldmarknadenär inte lika transparent som börsnoterat guld ", säger råvaruanalytikerAndrey Kryuchenkow av VTB Capital i " Wall Street Journal " . " Det är en mycket vätska och stor marknad , så det blir mer här översyn . "