Guldpris

Guldpriser lösa högre

Kategori: Allmänt

Guldpris steg på måndagen som Kina lovat att fortsätta investera i euroområdet skuld. Den dyrbara metallen återfick sitt överklagande som en hedge mot inflation, som drivs av mycket likviditet i det finansiella systemet efter tre raka guld steg dagar förluster.

Metallen fick så mycket som 1 procent efter Kinas centralbankschef visade att Kina och andra tillväxtekonomier som söker som Brasilien, Ryssland eller Indien väntade på rätt tid att låna ut en hand till den kämpande euron block, dock fanns det inga konkreta löften på färsk runda av finansiering.

Enligt Jeffrey Sica, Chief Investment Officer för SICA Wealth Management med mer än 1 miljard dollar i tillgångar är Kinas senaste engagemang mer än tillräckligt för att ge guldet till psykologiskt lyft och därmed öka risken att blåsa råvaror och ädelmetaller priser.

Spot guld fick 0,4 procent och stängde på $ 1,725.79 ett uns.

Guld terminer flyttade upp $ 10,40, stänga på $ 1,728.10. Emellertid var volym-cirka 30 procent under sitt 30-dagars genomsnitt.

Dessutom var guldpris också draghjälp av råolja uppgångar. Å andra sidan både euron och dollarn föll efter att få börja.

Även om guldet ses som en fristad, på grund av turbulensen på marknaden som uppstår €-zonen skuldkrisen har tvingat investerare att fly guld och leta efter säkrare spel (dollar).

Tala till Reuters, sade att korrelationen mellan guld på kort sikt och vissa av de marknader är högre än risk människor nog förvänta Pau Morilla Giner, chef för aktier, råvaror och alternativa placeringar vid London & Capital Asset Management.

Han anser Så att guldet fortsätter att handla omkring 60 till 70 procent av tiden som ett alternativ till valuta, som tydligt har att göra med att vara en bättre värdemätare än nominella valutor som missbrukas av alltför kvantitativa lättnader (QE) över hela linjen.