Guldpris

Guldpris sag on demand oro

Kategori: Allmänt

Guldpris sjunkit tillbaka tisdagen dollarn stärktes och handlarna har fortsatt att bedöma hur långsammare Kinas ekonomiska tillväxt och potentiella nedgångar i efterfrågan från toppen guld konsumenternas Indien.

Den mest omsatta guld avtal för april leverans, sjönk $ 20,30, eller 1,2%, att lösa på $ 1,647.00 ett uns på Comex uppdelningen av New York Mercantile Exchange.

En starkare dollar tyngde guld terminer, som verkar dyrare för investerare som innehar andra valutor när dollarn rallyn och försvagande efterfrågan bland dessa marknadsaktörer.

Guld handlare fortsatte att fundera över Indiens förslag om att lyfta arbetsuppgifter guld import till 4%, meddelade tidigare i veckan. Indien är världens största konsument av fysiskt guld.

"Indian smycken efterfrågan kommer troligen också att påverkas av den ökade importen skatt", säger Standard Chartered, och tillade att Banken var fortsatt hausse på guld på medellång och lång sikt, trots denna utveckling.

Oron långsammare ekonomiska tillväxten i Kina har också lett till oro bland guld handlare. Kina är tvåa bakom Indien i den globala guld efterfrågan och Peking drag att höja priset på bränsle under natten utlöste oro för att tillväxten kommer att bromsa in ytterligare där, lägga press på investeringar i efterfrågan på guld.

"Asien har varit en utmärkt köpare av guld och med den kinesiska ekonomin saktar i snabb takt det kommer att begränsa deras möjligheter att köpa det", säger Sterling Smith, råvaror analytiker på land hedging.

På andra håll, Silver institutets årliga Silver Smycken Försäljning undersökning, utförd av Nielsen och National juvelerare, fann att 77% av USA: juvelerare rapporterade en jämfört med samma period året ökade silver smycken försäljning under 2011.

Undersökningen visade också att 27% av de tillfrågade såg silver smycken försäljningen öka med mer än 25% år 2011 jämfört med föregående år.

Silver är den billigaste av kommersiellt tillgängliga ädelmetaller och för närvarande handel omkring 30 USD troy ounce, jämfört med ungefär $ 700 per uns för palladium och om $ 1.700 ett uns för guld och platina.