Guldpris

Guldpriser klättra på Europa optimism

Kategori: Allmänt

Guldpriser steg Onsdag på positiva nyheter om Grekland som härrör från euroområdet samtal, och efter amerikanska aktie-och obligationsmarknaderna igen efter en två dagars avstängning på grund av orkanen Sandy.
"Förväntningarna på ombyggnad och mer stimulans hjälper idag, svagare dollar, allt detta fortfarande i en minskad handel deltagande, så marknader kommer att fortsätta att vara smal," George Gero, ädelmetaller strateg på RBC Wealth Management, skrev i en anteckning.

Silver för december leverans steg 50 cent för att reglera på $ 31,77 per uns, medan den amerikanska dollarn index släppa 0,04% till $ 79,90.

Den CME Group som driver de stora råvaror terminsbörser, återupptog sin handelsplats på nedre Manhattan onsdagen efter en två dagars stängning grund av stormen.

Tysklands finansminister Wolfgang Schaeuble sade i en presskonferens att "det fanns betydande framsteg" bland 17-nationen eurogruppen på att nå en slutsats av reformer Aten måste genomföra för att få nya nödlån, enligt Reuters.

Gero noterade att öppna intresse var upp 1.310 guld kontrakt före den första meddelande dag, som han sade var konstruktivt som medel letade efter ombyggnad stimulans.

Investerare hade sina ögon inställt på fysisk efterfrågan i Indien som landet närmade sitt starkaste säsongen för guldförsäljningen, men Kitco Metals analytiker Jon Nadler sade förtroende har försvagats till en lucka upp som andra kvartalet indiska smycken och investeringsefterfrågan föll 40%.

"Global guld efterfrågan på samma trimestern föll till sin lägsta nivå på mer än två år," Nadler skrev i en anteckning. "Vad bra, verkar knappast någon som täcker det faktum att saudiarabiska guld butiker - som en gång numrerade över 4.000 -. Fortsätta att stänga sina dörrar, bokstavligen varje dag"