Guldpris

Guldpris hoppa på spanien bailout förhoppningar

Kategori: Allmänt

 Guldpris nådde på fredagen som optimismen ökat om möjligheten av en ny spansk räddningspaket.

Guld för december leverans steg 7,80 $ till 1778 $ ett uns på Comex uppdelningen av New York Mercantile Exchange. Guldpriset handlas så högt som $ 1.790 och så lågt som $ 1,769.10 ett uns, medan spotpriset bosatt sig på $ 4,50, enligt guldpris index.
"När Federal Reserve, när Europeiska centralbanken börjar komma nära tillkännage några nya program verkar det som guld fortsätter att vilja gå upp", säger Larry Gilbert, en verkställande direktör på Hightower. "Folk tänker på det som en inflation hedge."

Silver för december leverans bosatte sig 4 cent till $ 34,64 per uns, medan den amerikanska dollarn index var oförändrat $ 79,38.
Även ett drag tidigare i veckan av Bank of Japan att utöka sin penningpolitiska stimulans inte upprätthålla guld vinster vid den tidpunkt då terminer bosatte efter händelsen.

Investerare såg guldterminer hoppar mer än $ 38 på Feds beslut, men som rör sig, vilket gjorde de flesta av sina vinster i den period av en timme hade platt-fodrade till fredag​​.

Rapporter tidigare i veckan om oron för att spanska och ECB tjänstemän skulle misslyckas med att nå en överenskommelse blev guld något negativ, men fredagens uppåt flytta åsidosatta dessa farhågor och föreslog att mer stimulans skulle vara på väg.