Guldpris

Guldpris fallet skapar en viss efterfrågan, men inte lika April

Kategori: Allmänt

Guldpris släppa till sin lägsta punkt i 2 1/2 år är återigen skapa förnyad efterfrågan på fysiskt guld, men det är inte i samma grad återförsäljarna såg i april.

Patrick Heller, ägare och VD för Liberty Coin service, sade han såg en rush torsdag morgon när kontoret öppnade men flödet av kunder har saktat ner lite på väg in på eftermiddagen.

Heller tillade att han har vett folk ansåg att priserna skulle gå lägre och nu väntar på att priserna ska gå upp innan de börjar köpa fysiskt guld igen.

"Vi kommer att se en måttlig takt i försäljningen, men jag tror inte att det kommer att bli något liknande april", sade han.

Jim Pavlakos, vd för Golden State Mint, säger att efterfrågan har varit stabil sedan april korrigerad, som en följd av torsdagens nedgång i, sade Pavlakos fler människor har varit att köpa silver och byta sitt guld för silver.

"Silver är bättre affär just nu," sa han. "Nedgången i guld och silver orsakat över natten [guld / silver] ranson öka till 65. Jag tror att vi kommer att fortsätta att se denna typ av verksamhet som förhållandet är fortsatt hög. "

"Aktiviteten kommer att hålla kommer upp som människor fortsätter att se dessa fynd," tillade han.

Även order för fysiskt guldpris.info i Nordamerika har plockat upp, har analytiker varit att titta på den asiatiska marknaden för att avgöra om ökad efterfrågan kommer återigen stödja marknaden.

"Redan nu har vi sett några bättre ränta går igenom marknaden i morse," sade Afshin Nabavi, chef för handel med MKS (Schweiz) SA. "Intresset i Fjärran Östern har varit ganska anmärkningsvärt."