Guldpris

Secret Society är att hålla guldpriset artificiellt låga

Kategori: Allmänt

På aktiemarknadenhar priset på ädelmetall kraschade . Här , mynt och barer njuta mer stor efterfrågan . Därför observatörer känner Manipulation - indicier , det finns faktiskt

I Area 51 , den amerikanska militären döljer ett kraschat UFO från femtiotalet . Elvis Presley lever . Månlandningen var fejkat av NASA . Och staden Bielefeld existerar inte i verkligheten . Det är lätt att göra påståendet att guldpriset klicka manipuleras in i en serie med sådana myter och legender .

Men riktigt så enkelt är det inte uppenbart . Allvarliga ekonomer , chefer pengar och longtime observatörer marknads har samlat några bevis som faktiskt fifflats noteringen av den gula metallen . Och känslan bekräftades i sina antaganden när det nu står klart att den brittiska och den tyska Finansinspektionen utreda misstanken att pengarna husen lurade London Gold Fixing , precis som de har manipulerat referensräntan Libor .

Den fix är en gammal ritual där fem banker sedan 1919 för att förhandla fram ett internationellt referenspriset för den gula metallen .

Fram till nio år för att träffa fem bankirer i London City i en träpanel rum , erinrade om sin utrustning på en framstående engelsk herrklubb . Ago , alla hade en gammaldags telefon och en liten flagga med vilken han kunde höja " opposition " . Sedan 2004 är det guldreferensprisöverens om, även om endast per telefon , men praxis infästningar själv har inte förändrats mycket .