Guldpris

Guldpriset droppe inte tråkig ädelmetaller lockelse för skattjägare

Kategori: Allmänt

Droppen är denting förmögenheter , från individer som har köpt mynt i tv- erbjudanden till miljardärer som satsat fel . Guldet fond av John Paulson , den New York hedgefond chef , Avvisad 62 procent i år och med september .

Men för skattjägare , gör den senaste tidens nedgång knappast en buckla i sina ambitioner . Guldpriset är högre än whenthey började sina uppdrag , eller decennier år sedan .

Den 65 - fots Aqua Quest och dess besättning på bärgning dykare tuffar in i öppet hav , Mexikanska golfen till Deras rätt och den djupa Golfströmmen långt till vänster om . Vattnet är framför ljusblå , som i semester broschyrer .

Investeraren som slog affären med prospektering som grundades Mayne , Aqua Quest International , är Kenny Rose , 69 , en pensionerad fastighetsmäklare och fd bartendern som har tillbringat 33 år söker vraket . Han började sitt sökande efter en chans möte med en man på Key West vattnet som hade en skattkarta .

Rose och andra investerare har hällt $ 1.230.000 i jakten under årtionden . De är skyldiga $ 320.000 i advokatarvoden för att säkra rättigheterna till platsen .

" Jag började när jag var en ung grabb . Du vill bli berömd . Du vill göra något med ditt liv . Vin , kvinnor och sång ", säger han .

Den moustached Rose rabblar specifikationerna för vad dykarna bör vara beredda att hitta . " Twenty - tre ton silver , 22 brons kanoner. Dog hundratals pounds av guld. "