Guldpris

Varför guldpriser är nere just nu

Kategori: Allmänt

Guldpriser är honungbäverskinnet av ädla metaller just nu .

Som 2011 är mycket populära YouTube-video visade oss , gör honungbäverskinnet drag som inte vettigt - " . Struntar " det

Och inte heller guld .

Gilla honungbäverskinnet , guldpriset verkar bara inte bry sig om att världen har vacklade på randen till undergång hela året . De håller just på väg lägre .

Guldpriset har tenderat att sjunka under större delen av året . Den 2 januari var det London spotpriset $ 1,693.75 per ounce . När detta skrivs , var det sista budet $ 1,286.88 , en förlust på 24 % .

Under tiden eskalerade inbördeskriget i Syrien , ibland hotar att uppsluka Mellanöstern i lågor . Den amerikanska regeringen stänga i två veckor , hotar otaliga besök i nationalparkerna . Världen verkar ha gått från kris till kris utan paus efter andan .

Och det har varit inflation . Det amerikanska institutet för ekonomisk forskning s ( AIER ) Vardag Priser Index ( EPI ) , ett mått på inflation bundna till priserna på dagligvaror , visar en 2,5 % ökning sedan januari , mer än dubbelt Konsumentprisindex är 1,1 % .

Dessutom håller den amerikanska Federal Reserve bly fot på kvantitativa lättnader möjligheten av en global valutakris på bordet .

Kris och inflation köra historiskt guldpriser upp . Det är en av anledningarna till att vi här på Money Morning fortfarande tror att guld är en viktig del av varje portfölj . Vi har haft både under det senaste året , men guldpris har fortsatt att gå lägre , månad efter månad , bortsett från en kort körning i sommar .
Kommentera inlägget här: